Adéla Zejfartová & Sunny Swing

Adéla Zejfartová & Sunny Swing

Galerie

Koncert ke státnímu svátku.

Zpěvačka a herečka Adéla Zejfartová se věnuje jazzu a swingu

již od svých studií na Pražské konzervatoři. Její láska k této slunečné hudbě,

jak ji sama nazývá, ji dovedla až do Originálního Pražského Synkopického Orchestru,

kde potkala kolegy se stejnou zálibou a s nimi založila roku 2012

Během koncertování na swingových akcích také podlehla kouzlu

swingového tance a začala navštěvovat kurzy a spolupracovat

s profesionálními tanečníky, kteří její koncerty často

obohacují o taneční vystoupení a lekce tance.

Roku 2017 si splnila sen, obměnila složení a založila větší kapelu Sunny Swing Orchestra.

S ní hraje nejčastěji právě na tanečních večírcích swingových komunit.

Do kapely si přizvala nové hráče, kteří ji zaujali a s nimiž si přála spolupracovat a vytvořit soubor nejen ze zkušených swingařů ( Zbyněk Malý, David Maxa ), ale také moderních hráčů, kteří by tento styl oživili a více propojili se součastností. Např. známého sólového klavíristu a skladatele Michala Šupáka ( Noisy Pots, Charlie Straight ad ). Kapele udává směr, stylovost a noblesu té doby nejen Adéla, ale také mladší generace milovníků starého jazzu a swingu jako jsou Jan Veverka, Veronika Šerá a Václav Janů (Prague Rhythm Kings) a Martin Gerla.

Toto propojení se velmi vydařilo a kapela má úspěchy nejen na festivalech v Čechách i v zahraničí, koncertech a tanečních akcích, ale také sklidila velmi pozitivní ohlasy za své CD Pro Bedly a Potápky, které natočila v roce 2020. Na tomto CD se podíleli i umělci Ondřej Ruml, Ondřej Gregor Brzobohatý či hráči z orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky a natočili společně píseň "Jen se s písničkou smát" , ke které vznikl i pohádkový videoklip.

Sunny Swing Quartet v současné době vystupuje nejčastěji ve složení - piano Michal Šupák, kontrabas Martin Gerla, trubka a zpěv Jan Veverka, zpěv Adéla Zejfartová.

V této komornější verzi se můžete těšit na intimnější program tvořený z těch nejznámějších písní let 20.- 40. nejen u nás, ale i ve světě. Potěší Vás písně z filmů pro pamětníky, z Osvobozeného divadla, či Broadwayské hity té doby. To vše s průvodním slovem Adély Zejfartové a Jana Veverky.

Datum lokální premiéry: 4. květen 2022

Informace o akci a jejím konání