Jiří Schmitzer

Galerie

Koncert v rámci série Hudebních pátků v renesančním dvorku.

Kvůli nepřízni počasí se koncert přesouvá do sálu klatovské radnice.

Jiří Schmitzer po absolvování DAMU nastoupil do Činoherního studia v Ústí nad Labem a od roku 1985 je členem Ypsilonky. Poprvé si jej pro větší filmovou roli vybral režisér Oldřich Lipský do komedie Tři chlapi na cestách. Následovaly menší role

v detektivkách Motiv pro vraždu a Holka na zabití. Výrazné role ztvárnil v komedii Marečku, podejte mi pero, v níž si zahrál po boku svého otce Jiřího Sováka. V přepisu Postřižin Bohumila Hrabala a v dalším Hrabalovském snímku Slavnosti sněženek a Vesničko má středisková. V 80. Letech jej začali režiséři obsazovat hojně do úloh tatínků a do dětských snímků.

V první polovině devadesátých let si zahrál mimo jiné ve dvou projektech inspirovaných dílem Franze Kafky – Procesu a Americe. Velkou úlohu dostal v seriálu Zdivočelá země. Za roli politického vězně ve filmu Bumerang si odnesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon. Jiří Schmitzer působí také jako skladatel, skládal hudbu pro divadelní inscenace. Vystupuje také jako písničkář se svými převážně humornými písničkami. Vydal již čtyři alba. Je znám svými orignálními texty, které v Klatovech představí ve svém písňovém recitálu za doprovodu kytary.

V předprodeji je pouze omezený počet vstupenek, další vstupenky budou k prodeji i na místě přímo před koncertem. Prodej vstupenek začíná 30 minut před začátkem představení.

KONCERT SE USKUTEČNÍ OD 18:00 V DOMU ČP. 66, VÍDEŇSKÁ UL.

V PŘÍPADĚ NEPŘÍZNIVÉHO POČASÍ V CAFÉ JEDNOROŽEC.

VSTUPENKY V PŘEDPRODEJI NA WWW.KULTURNIKLATOVY.CZ

Datum lokální premiéry: 24. srpen 2018

Informace o akci a jejím konání