Štěpán Rak + Bohemica

Galerie

Koncert v rámci série Hudebních pátků v renesančním dvorku.

Pořad ke stému výročí vzniku Československa. Zazní „Vzpomínka na Prahu“inspirovaná básní Vítězslava Nezvala, která symbolizuje lásku k domovu. „Sloky o Praze“ a symfonické básně Bedřicha Smetany „Vltava“.

Na koncertu provede Štěpán Rak instrumentální zpracování oblíbených písní našeho prvního prezidenta T.G. Masaryka: "Ach synku, synku“ a„Teče voda teče“. Podobným způsobem představí výběr z písní Karla Hašlera. „Dobro a Zlo“ - kytarová kreace zpracovaná v kontextu dramatických událostí od vzniku Československa až po jeho rozdělení na dva samostatné státy. Zazní instrumentálně zpracovaná slovenská lidová píseň „Ej, okolo Levoči“, Československá státní hymna: „Kde domov můj“ a „Nad Tatrou sa blýská“.

Společně se Štěpánem Rakem vystoupí akustické hudebním seskupení Bohemica s Danielem Krobem - uznávaným kytaristou, zpěvákem a skladatelem.

V předprodeji je pouze omezený počet vstupenek, další vstupenky budou k prodeji i na místě přímo před koncertem. Prodej vstupenek začíná 30 minut před začátkem představení.

KONCERT SE USKUTEČNÍ OD 18:00 V DOMU ČP. 66, VÍDEŇSKÁ UL.

V PŘÍPADĚ NEPŘÍZNIVÉHO POČASÍ V CAFÉ JEDNOROŽEC.

VSTUPENKY V PŘEDPRODEJI NA WWW.KULTURNIKLATOVY.CZ

Datum lokální premiéry: 27. červenec 2018

Informace o akci a jejím konání