EKOTOPFILM

Galerie

Filmový festival Ekotopfilm v Klatovech

Nejlepší filmy o přírodě z celého světa

Beseda s členy Rysích hlídek Hnutí DUHA

Vstup ZDARMA

16. března v Kině Šumava od 16:00

V říjnu proběhl v Praze úplně poprvé festival Ekotopfilm, na kterém mezinárodní porota vybrala z 81 dokumentárních filmů z 23 zemí a 6 kontinentů ty nejlepší. Ty teď přijíždí i do Klatov.

V české přírodě v posledních letech přibývá divokých šelem a o tom proč je to dobrá zpráva a proč se jich nemusíme bát, si můžete podebatovat na besedě s členy Rysích hlídek Hnutí DUHA, kteří je chodí do terénu stopovat.

Z filmové nabídky na vás čeká například zábavný lifestylový snímek Vaření z odpadu, v němž sympaťák David nakoukne do vašich lednic a ze zbytků, které by se vyhodily, vykouzlí hotové speciality. Pobaví a oslní svými dechberoucími záběry divokých zvířat a špičkovou filmařskou technikou i dokument Yellowstone, po jehož zhlédnutí budete odcházet, jako byste právě strávili hodinu uprostřed amerického národního parku. Kratší slovenský film Klimatická chyba nabízí jednoduché a praktické řešení ke zmírnění klimatických změn, které se nachází přímo pod našima nohama – na zemi. Festivalový večer zakončí napínavý výlet do divočiny ve filmu Lidské tělo: mikroskopické safari, nikoli ovšem v přírodě, ale přímo v našem těle.

PROGRAM V KINĚ ŠUMAVA:

16:00 Yellowstone

17:10 kratší filmy

Klimatická chyba (15min)

Štěstí bez peněz (15min)

18:00 promítání filmů Causa Carnivora a beseda s členy Rysích hlídek Hnutí DUHA o návratu divokých šelem do české přírody

19:10 Vaření z odpadu

20:40 Vedlejší úlovek (2min) + Lidské tělo: mikroskopické safari

Kompletní program také na webu: www.ekotopfilmfestival.cz/tour/klatovy/

Těšíme se na Vás!

Délka akce: 360 minut
Rok výroby: 2017

Informace o akci a jejím konání