Lenka Filipová a hosté

Lenka Filipová a hosté

Galerie

Koncert Lenky Filipové

Náhradní koncert za zrušený termín!

Zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová studovala na pražské konzervatoři a poté na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala více než 20 alb různých stylových žánrů. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Působí také jako autorka hudby a řada jejích skladeb se stala velkými a trvalými hity.

Koncertovala ve většině zemích Evropy, v Japonsku, USA, Kanadě a Austrálii, získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách a českou Cenu Grammy. Podnikla koncertní turné s Francisem Cabrelem a byla hudebním hostem koncertu Céline Dion při jejím turné v Čechách. Hovoří plynně rusky, francouzsky a anglicky. V současné době se věnuje hlavně koncertování s projektem Concertino a připravuje další projekty.

Řadová alba: Zamilovaná, Quo vadis, Lenka, Řeka života, Částečné zatmění srdce, Lenka vypravuje pohádky z kytary, Pocit 258, Svět se zbláznil, Lidové písničky, Tisíc způsobů jak zabít lásku.

Akustická alba: Live, Concertino – Live

Klasická alba: Concertino, Over the rainbow, Concertino II, Concertino III

Výběrová alba: 1982 – 1992, Za všechno může čas, Za všechno může láska, The best of, Classic, acoustic & folk (3CD), Nejkrásnější písničky od A do Z (7CD+DVD), Best Of (3CD + 2LP)

Délka akce: 90 minut
Rok výroby: 2017
Datum lokální premiéry: 1. listopad 2017

Informace o akci a jejím konání

Zpěv: Lenka Filipová (Slovensko) • Kytara: Lenka Filipová (Slovensko)